Hevostila Onnenlaakson ja ulukomaan rajalla

15.07.2017

Tässä blogissa pääset seuraamaan Santunmäen tapahtumia, saat tietoa hevosista ja raviurheilusta sekä pysyt kärryillä tilamme ajankohtaisista asioista.

Onnenlaakso ei ole paikka, jossa asiat menee aina putkeen ja aurinko paistaa. Etenkään heinäntekoaikaan se useinkaan ei paista... Mutta tänään paistoi ja vielä koko päivän aamusta iltaan! Päivä Onnenlaaksossa -tapahtuma onnistui jälleen yli odotusten, ja suuri joukko eläimistä ja maaseutuelämästä kiinnostuneita ihmisiä kävi tutustumassa myös meidän kohteessamme. Samassa rytäkässä julkaistiin tilan kotisivut, joiden päivitys ja sisällön kerryttäminen jatkuu edelleen. Seuraa kotisivuja ja blogia, niin pysyt kartalla tarjoamistamme palveluista ja tilan uusista tapahtumista!

Minulle Onnenlaakso on paikka, jossa voi elää omanlaistaan elämää ja tehdä niitä asioita, joita elämässään haluaa. Tässä tapauksessa se on johtanut tilanteeseen, jossa pihalla käyskentelee seitsemän hevosta, kaksi villasikaa ja noin kolmekymmentä kiuruvedenkannan maatiaiskanaa.

Kuten viime vuonna, myös tänä kesänä tilamme ehdottomat vetonaulat olivat mangalitzat eli villasiat Tankki-Tellervo ja Tonni-Keijo. Liki 300 kiloiset sianjöllikät ottivat roolinsa rennosti ja suurimman osan päivästä ne taisivat nukkua autuaan tietämättöminä siitä, että pihassa kävi pyörähtämässä "muutama" ylimääräinen ihminen. Villasiat ovat luonteeltaan kesyjä ja rauhallisia, eivätkä ne tunnu stressaantuvan juuri mistään. Kanat ja hevosetkin ottivat vieraat vastaan rauhallisesti ja kiinnostuneesti, joten vilinästä ja vilskeestä huolimatta päivä sujui eläinten osalta ylimääräisiä herkkuja lukuunottamatta hyvin tavalliseen tapaan.

Villasika on unkarilainen maatiaisrotu
Villasika on unkarilainen maatiaisrotu

Tilamme tarjoaa valmennuspaikkoja ravureille, varsoja suomenhevosravureista kiinnostuneille ja hevosten lihashuoltopalveluita hevosten hyvinvoinnin edistämiseksi. Palvelutarjontaa on tarkoitus laajentaa ja kehittää, joten jos mielessäsi on jokin puute hevosalaan liittyvässä palvelutarjonnassa, niin vinkkaa siitä meille! Jotain yhteistyökuvioita on myös vireillä ja toivottavasti tulevaisuudessa pystymme tarjoamaan entistä monipuolisemman palvelupaletin hevosenomistajien käyttöön.

Nyt Onnenlaakso-päivän jälkeen on aika palata takaisin arkeen. Huomenna kuitenkin vielä kokoonnutaan kyläläisten kesken kylätalon virkaa toimittavalle venekoppelille teemalla "kävkö teillä kettään?". Santunmäellä ainakin käv!

-Maru